Familjens vegofärspaj med röd pesto

Felix Familjens vegofärspaj med röd pesto
Foto: Köket.se

Familjens vegofärspaj med röd pesto

15 ingredienser

50 min

Paj är något som hela familjen älskar, och som även går utmärkt att ta med i matlådan. Den här pajen är både god och enkel att göra. Perfekt för dig som vill äta mer vego!

Felix vegofärspaj
Felix vegofärspaj produkt

Felix vegofärspaj

För en supersnabb lunch eller middag - testa Felix vegofärspaj. Lågt klimatavtryck!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pajdeg
  • 250 g champinjoner
  • olja, till stekning
  • 300 g vegofärs
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 4 msk röd pesto
  • 3 kvistar färsk timjan, till garnering

Servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på på 200 grader.
  2. Stek champinjoner tills de har fått fin färg i lite olja. Tillsätt vegofärsen, löken och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar och blanda i tomaterna.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Krydda med salt och peppar.
  4. Klä en pajform i degen och nagga botten med en gaffel.
  5. Lägg färsröran i pajformen. Häll därefter över äggstanningen.
  6. Klicka ut röd pesto över pajen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.
  7. Servera gärna en sallad till pajen.
TIPS!
Tips från Felix
Felix Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

Tips från Felix

Här hittar du fler goda vegetariska vardagsrätter!

Läs mer