Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

Felix Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad
Foto: Köket.se

Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

16 ingredienser

30 min

Vegetarisk pyttipanna stuvad med grädde och senap - svårslagen vardagsmiddag! Serva pyttipannan med ett stekt ägg en en krämig, syrlig och krispig rödbetssallad.

Ingredienser

portioner
  • 700 g Felix Krögarpytt Vegetarisk
  • smör, till stekning
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Rödbetssallad

  • 350 g Felix hela rödbetor
  • 1 Felix hel saltgurka
  • 0,5 äpple
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 ägg
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Börja med rödbetssalladen. Skär rödbetor, saltgurka och äpple i fina kuber. Hacka den röda löken fint. Blanda tillsammans med crème fraiche och smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Tillsätt grädde och senap och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen i lite olja till önskad stekyta. Hacka persilja.
  4. Servera pytten tillsammans med den krispiga rödbetssalladen och stekt ägg. Avsluta med att strö över lite färsk persilja.
TIPS!