Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad

Foto: Köket.se
Gräddstuvad pyttipanna med krispig rödbetssallad
16 ingredienser
30 min
Vegetarisk pyttipanna stuvad med grädde och senap - svårslagen vardagsmiddag! Serva pyttipannan med ett stekt ägg en en krämig, syrlig och krispig rödbetssallad.
Ingredienser
- 700 g Felix Krögarpytt Vegetarisk
- smör, till stekning
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Rödbetssallad
- 350 g Felix hela rödbetor
- 1 Felix hel saltgurka
- 0,5 äpple
- 0,5 rödlök
- 0,5 dl crème fraîche
- citronsaft, färskpressad
- salt
- peppar
Servering
- 4 ägg
- 1 kruka färsk persilja
Gör så här
- Börja med rödbetssalladen. Skär rödbetor, saltgurka och äpple i fina kuber. Hacka den röda löken fint. Blanda tillsammans med crème fraiche och smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar.
- Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Tillsätt grädde och senap och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Stek äggen i lite olja till önskad stekyta. Hacka persilja.
- Servera pytten tillsammans med den krispiga rödbetssalladen och stekt ägg. Avsluta med att strö över lite färsk persilja.
TIPS!