I samarbete med FELIX

Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri

4 röster
40 m
4
Felix Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri
Foto: köket.se

Klassisk tacopaj med vegetarisk fyllning av rostad rotselleri och portabello. En riktig umamibomb som toppas med crème fraiche och riven ost.

Tips! Har du testat Felix mexikanska tacopaj?

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pajdeg
  • 0,5 rotselleri
  • 4 portabellosvampar
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost

Servering

  • nachochips
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skrubba rotsellerin och hacka ner den till små kuber. Stek rotsellerin på medelvärme i en stekpanna tillsammans med lite olja tills det mjuknat och fått lite färg.
  4. Skiva den gula löken och portabellon och tillsätt i stekpannan med rotselleri.
  5. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  6. Hacka paprikan. Lägg ner paprika i stekpannan och rör om.
  7. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  8. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  9. Servera eventuellt med nachochips och koriander.
Tips!
Ädelostpaj med broccoli och sparris

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept från Felix >>>

19 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept