I samarbete med FELIX

Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri

10 röster
40 m
4
Felix Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri
Foto: köket.se

Tips! Har du testat Felix Veggie paj med Mozzarella & Körsbärstomat?

Felix paj mozzarella & körsbärstomat NY

Klassisk tacopaj med vegetarisk fyllning av rostad rotselleri och portabello. En riktig umamibomb som toppas med crème fraiche och riven ost.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pajdeg
  • 0,5 rotselleri
  • 4 portabellosvampar
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl ost, riven

Servering

  • nachochips
  • 0,5 kruka koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skrubba rotsellerin och hacka ner den till små kuber. Stek rotsellerin på medelvärme i en stekpanna tillsammans med lite olja tills det mjuknat och fått lite färg.
  4. Skiva den gula löken och portabellon och tillsätt i stekpannan med rotselleri.
  5. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  6. Hacka paprikan. Lägg ner paprika i stekpannan och rör om.
  7. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  8. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  9. Servera eventuellt med nachochips och koriander.
Tips!
Ädelostpaj med broccoli och sparris

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept från Felix >>>

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...