Felix ketchup diyfelix-svg-logo

Visste du detta om din ketchupflaska?

Allt fler företag tänker på miljön. Visst du att Felix istället för att importera sina ketchupflaskor från England, nu blåser sina egna flaskor av små plaströr i sin ketchupfabrik i Fågelmara?

Visste du också att:

1. Felix har minskat koldioxidutsläppen med 90% bara på transporten av de små rören som man tillverkar ketchupflaskorna av?

2. Den nya kapsylen gör att du kan ställa flaskan upp och ner - så du lättare får ut all ketchup - ett sätt att minska matsvinnet.

3. Felix köper så koncentrerad råvara som möjligt - och späder den först i fabriken - istället för att transportera tyngre råvaror med mer vatten i.


4. Visste du att...
...vi i Sverige äter mest ketchup i hela världen? Och att Felix första ketchupflaska kom 1956.


5. Återvinn ketchupflaskan
Du kan återvinna din flaska för att stödja miljön. Återanvänd den i hemmet, varför inte gjuta betongflaskor som bokstöd eller klipp av dem och använd som örtkrukor i köksfönstret. 

6. Felix.se 

Felix tänker även på miljön i framställningen av andra produkter, visste du till exempel att:
Vid äppelmosproduktion så tas äppelskal och kärnhus omhand av lokala bönder som ger det till sina kor. 

Och vid tillagning av Felix potatismos och pommes frites så blir det mycket potatisskal över. Skalen används till att göra biogas i Felix biogasanläggning (anläggningens ägs av Orkla Food Sverige och Eslövs kommun). Biogasen värmer upp 400 villor i Eslövs kommun och resterande mängd ger bränsle åt 50 bilar per år.

Tycker du att barnen "äter för mycket ketchup"? Här kan du läsa hur nyttigt det är med tomater, krossade tomater, tomatpuré och ketchup!

Nyhet! Nu finns även Felix tomatketchup osötad!


Håll utkik efter Felix klimatstämpel "Lågt klimatavtryck".