Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

Foto: Abba
Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis
12 ingredienser
30 min
Det finns inget som är så gott som en fräsch sillunch en varm sommardag! Det här receptet är huuur gott som helst! Mums!
Ingredienser
- 400 g Abba klassisk matjes
- 1 rödlök, hackad
- 0,5 dl balsamvinäger
- 1,5 msk strösocker
- 2 krm salt
- 0,5 citron, rivet skal
- 50 g smör
- dill
- färsk bladpersilja
potatis
- 600 g färskpotatis, nykokt
- 1 msk smör, smält
- 40 g sötmandel, flagad, rostad
Gör så här
- Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjessillen och strö över örterna.
- Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.
TIPS!