Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

Matjesill med mandelslungad potatis
Foto: Abba

Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

12 ingredienser

30 min

Det finns inget som är så gott som en fräsch sillunch en varm sommardag! Det här receptet är huuur gott som helst! Mums!

Ingredienser

portioner
  • 400 g Abba klassisk matjes
  • 1 rödlök, hackad
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 50 g smör
  • dill
  • färsk bladpersilja

potatis

  • 600 g färskpotatis, nykokt
  • 1 msk smör, smält
  • 40 g sötmandel, flagad, rostad

Gör så här

  1. Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjessillen och strö över örterna.
  2. Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Abba tipsar!

Sill, strömming, matjes & ansjovis – vad är vad?

Läs mer