I samarbete med Abba

Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

2 röster
30 m
4
Matjesill med mandelslungad potatis
Foto: Abba

Det finns inget som är så gott som en fräsch sillunch en varm sommardag! Det här receptet är huuur gott som helst! Mums!


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Matjessill, klassisk från Abba
  • 1 st rödlök, hackad
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 50 g smör
  • dill och bladpersilja

Potatis

  • 600 g färskpotatis, nykokt
  • 1 msk smör, smält
  • 40 g mandel, flagad, rostad

Gör så här

  1. Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjessillen och strö över örterna.
  2. Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.
31 maj 2016

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept