Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

Matjesill med mandelslungad potatis
Foto: Abba

Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

2

2 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Det finns inget som är så gott som en fräsch sillunch en varm sommardag! Det här receptet är huuur gott som helst! Mums!



Abba matjes

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g Abba klassisk matjes
  • 1 rödlök, hackad
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 50 g smör
  • dill
  • färsk bladpersilja

potatis

  • 600 g färskpotatis, nykokt
  • 1 msk smör, smält
  • 40 g sötmandel, flagad, rostad

Gör så här

  1. Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjessillen och strö över örterna.
  2. Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.