• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

Abba Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör
Foto: Köket
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

4 steg att laga

6 ingredienser

1 h

Det perfekta tilltugget till midsommarfesten, snittar till påsk eller som mingelmat på sommarfesten. Rostade potatishalvor toppade med gräddfil, matjessill, gräslök, dill och brynt smör.

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fin vin,

Abba matjes

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • ca 1 dl gräddfil
  • 20 g smör, brynt
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och halvera potatisen, lägg i en oljad ugnsform och krydda med salt. Rosta potatishalvorna i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Toppa varje potatishalva med en liten klick gräddfil, en sillfilé, örter och brynt smör.
Tips!
Abba Sill i glas

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!