Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

Abba Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör
Foto: Köket

Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

11

6 ingredienser

1 h

Det perfekta tilltugget till midsommarfesten, snittar till påsk eller som mingelmat på sommarfesten. Rostade potatishalvor toppade med gräddfil, matjessill, gräslök, dill och brynt smör.

läs mer
Abba matjes

Abba tipsar!

Matjessill från Abba lagras likt fint vin i bergrum i Kungshamn. Produkten är MSC-märkt.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12 snittar
  • 5-6 potatisar
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • ca 1 dl gräddfil
  • 20 g smör, brynt
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och halvera potatisen, lägg i en oljad ugnsform och krydda med salt. Rosta potatishalvorna i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Toppa varje potatishalva med en liten klick gräddfil, en sillfilé, örter och brynt smör.
TIPS!
Abba Sill i glas

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!