I samarbete med Abba

Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

1 röst
1 h
10-12 snittar
Abba Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör
Foto: Köket

Det perfekta tilltugget till midsommarfesten, snittar till påsk eller som mingelmat på sommarfesten. Rostade potatishalvor toppade med gräddfil, matjessill, gräslök, dill och brynt smör.

Visa mer
1 h
10-12 snittar

Du behöver

  • 5-6 potatisar
  • 1 förp Abba Klassisk Matjes
  • ca 1 dl gräddfil
  • 20 g smör, brynt
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och halvera potatisen, lägg i en oljad ugnsform och krydda med salt. Rosta potatishalvorna i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Toppa varje potatishalva med en liten klick gräddfil, en sillfilé, örter och brynt smör.
30 april 2018

Laddar fler recept