Abba skärgårdabba_logo2_svg

Den här fisken bör du äta mer av!

Vi snackar om sillen!
Sillen är full med D-vitamin och omega-3 som gör gott för din kropp. Men sill är inte bara nyttigt, utan sill är också perfekt om du vill göra ett bra miljöval.

Sillen – en riktig superfisk!

Lax, torsk och sill hamnar högst upp på listan när svenskarna får tycka till om sina favoritfiskar. Sillen hamnar dock oftast bara på bordet vid våra svenska högtider, men är väl värd att duka fram oftare än så. Sill är nämligen fullproppad med D-vitamin och är en av de fiskar med högst innehåll av omega-3. Samtidigt lämnar den ett av de lägsta koldioxidavtrycken av alla animaliska protein* - en riktig superfisk med andra ord!

Abba sill lagras i berget

Ett kort stenkast från hamnen i Kungshamn har Abba sina egna bergrum. Djupt insprängda  in i urberget ligger lagerutrymmen där sillen lagras i tunnor med vatten, salt, socker och kryddor. Det som gör bergsrummen så unika är att de håller en naturligt exakt temperatur för en optimal mognad av sillen, som ger den bästa smaken och konsistensen. Bergrummen är dessutom mycket energisnåla. 

Här hittar du alla goda sillrecept från Abba

Välj alltid MSC-märkt sill

Bidra till ett levande hav och välj alltid MSC-märkt fisk och skaldjur! Den blå märkningen visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke för havsmiljön. Oberoende experter kontrollerar att fisket sker på ett livskraftigt bestånd och fångats med minimal påverkan på havsmiljön. För Abba är hållbart och miljövänligt fiske en viktig fråga och du kan med gott samvete fylla tallriken med sill från Abba då hela sillsortimentet är MSC-märkt.

*Enligt en rapport från april 2019 av RISE, Research Institutes of Sweden.

Svårt att veta skillnaden på matjessill, sill, ansjovis och strömming? Här är svaret!

Abba tipsar: Testa något nytt med sill

Abba sillwrap
abba björnbärssill
Abba Klassisk matjes NY
Artikel

Sill, strömming, matjes & ansjovis. Vad är vad?

Sill ligger svenskarna varmt om hjärtat, inte minst kring högtider. Det finns olika...