Abba skärgårdabba_logo2_svg

Den här fisken bör du äta mer av!

Vi snackar om sillen! Sillen är full med D-vitamin och omega-3 som gör gott för din kropp. Men sill är inte bara nyttigt, utan sill är också perfekt om du vill göra ett bra miljöval.

Sillen – en riktig superfisk!

Lax, torsk och sill hamnar högst upp på listan när svenskarna får tycka till om sina favoritfiskar. Sillen hamnar dock oftast bara på bordet vid våra svenska högtider, men är väl värd att duka fram oftare än så. Sill är nämligen fullproppad med D-vitamin och är en av de fiskar med högst innehåll av omega-3. Samtidigt lämnar den ett av de lägsta koldioxidavtrycken av alla animaliska protein* - en riktig superfisk med andra ord!

Abba sill lagras i berget

Ett kort stenkast från hamnen i Kungshamn har Abba sina egna bergrum. Djupt insprängda  in i urberget ligger lagerutrymmen där sillen lagras i tunnor med vatten, salt, socker och kryddor. Det som gör bergsrummen så unika är att de håller en naturligt exakt temperatur för en optimal mognad av sillen, som ger den bästa smaken och konsistensen. Bergrummen är dessutom mycket energisnåla. 

Här hittar du alla goda sillrecept från Abba

Ett klimatsmart val

De flesta håller med om att det är viktigt att äta klimatsmart och att inte bidra till överfiske, men det är inte alltid så enkelt att veta vilka produkter man ska välja. Många av Abbas produkter har lågt klimatavtryck, men sill är faktiskt en av de mest klimatsmarta proteinerna som finns!

Abba vill göra det så enkelt som möjligt att äta klimatsmart och har därför beräknat alla sina produkters klimatavtryck. Håll utkik efter stämpeln ”Låg klimatavtryck”. Läs mer om Abbas klimatarbete här.

Svårt att veta skillnaden på matjessill, sill, ansjovis och strömming? Här är svaret!

Abba tipsar: Testa något nytt med sill

Abba sillwrap
abba björnbärssill