Sillskapsmat - snabbt, gott & enkelt!

Abba sillskapsmat
Foto: Köket.se

Sillskapsmat - snabbt, gott & enkelt!

1

4 steg att laga

11 ingredienser

15-20 m

Sköna, lata sommardagar med familj och vänner... finns det något bättre än att koka lite färskpotatis och äta sill och lax? Vi kallar det sillskapsmat! Nyttigt, gott, enkelt och räcker till många!

Sugen på fler goda sillrecept? Prova:
Vitlök & basilikasill
Krämig & het wasabisill
Polka & pepparrotssill

Abba röd stenbitsrom produkt ny

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 rödlök, hackad
  • 3-5 msk pesto
  • tunnbröd
  • smör
  • gräslök
  • Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 dl gräddfil
  • 1-2 förp Abba Löksill, eller annan valfri smak
  • 1 förp rökt lax (eller rimmad)
  • pepparrotsvisp

Gör så här

  1. Koka potatisen och häll av vattnet. Blanda den hackade rödlöken, gräslöken och peston med potatisen.
  2. Rulla laxbitarna till rullar och dela i flera mindre bitar.
  3. Bryt tunnbröd i små bitar och klicka på gräddfil, lägg en bit lax och toppa med pepparrot.
  4. Serveras med sill och färskpotatis. Extra gott är att grovmosa potatisen på en bit tunnbröd och lite sill ovanpå!
TIPS!
Abba sillbuffé

Vill du ha fler goda recept med sill? Klicka här!