I samarbete med Abba

Sillskapsmat - snabbt, gott & enkelt!

1 röst
15-20 m
4-6
Abba sillskapsmat
Foto: Köket.se

Sköna, lata sommardagar med familj och vänner... finns det något bättre än att koka lite färskpotatis och äta sill och lax? Vi kallar det sillskapsmat! Nyttigt, gott, enkelt och räcker till många!

Sugen på fler goda sillrecept? Prova:
Vitlök & basilikasill
Krämig & het wasabisill
Polka & pepparrotssill

Visa mer
15-20 m
4-6

Du behöver

  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 rödlök, hackad
  • 3-5 msk pesto
  • Tunnbröd
  • Smör
  • gräslök
  • Caviar från Abba att strö över sillen
  • 1 dl gräddfil
  • 1-2 burkar sill från Abba, valfria
  • 1 pkt lax, rökt eller rimmad
  • Pepparrot på tub

Gör så här

  1. Koka potatisen och häll av vattnet. Blanda den hackade rödlöken, gräslöken och peston med potatisen.
  2. Rulla laxbitarna till rullar och dela i flera mindre bitar.
  3. Bryt tunnbröd i små bitar och klicka på gräddfil, lägg en bit lax och toppa med pepparrot.
  4. Serveras med sill och färskpotatis. Extra gott är att grovmosa potatisen på en bit tunnbröd och lite sill ovanpå!
12 juli 2016

Laddar fler recept