Sillmacka med basilika och kokt ägg

16 röster
20 m
4

Rostat levainbröd toppas med krämig ägg- och örtröra, strimlad matjessill och ruccola. Snabbt och gott till påsk!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl små kapris, avrunna
  • 0,5 dl persilja och basilika, hackad
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 filéer matjessill
  • 4 rejäla skivor levainbröd
  • 4 msk smör

Till servering

  • 50 g ruccolasallad
  • 0,5 dl örter, finhackade

Gör så här

  1. Bre brödskivorna med smör och skicka in dem i en varm ugn, 225 grader, att rostas i ca 5-10 minuter tills gyllene och krispiga.
  2. Koka äggen i ca 7 minuter (sänk ned i kokande vatten), då är de hårda men inte smuliga. Blanda under tiden alla de övriga ingredienserna utom matjessill till en fin kräm.
  3. Dela äggen i mindre bitar med fingrarna och rör försiktigt ner i röran.
  4. Skär fisken i smala diagonala strimlor.
  5. Toppa det rostade brödet med rejält av den goda röran och toppa med strimlor av den smakrika fisken, avsluta med väl tilltaget av finhackade färska örter och en näve pepprig ruccolasallad,
8 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept