Tea Malmegård

Tea Malmegård 2016
Foto: Cecilia Möller

Möt konditorn Tea Malmegård som du kan se i Kökets baktips där hon bjuder på utsökta bakverk, läckra desserter och andra oemotståndliga sötsaker.

Redan som tonåring visste Tea att hon ville jobba med mat. Direkt efter gymnasiet bar det av till London där hon utbildade sig till kock. Sedan dess har hon jobbat på bl a Lux och Operakällaren i Stockholm. Ett år jobbade hon i New York på restaurangen Gotham Bar & Grill. Att Teas specialitet blev desserter beror dels på att hon enligt sig själv är världens största sockerjunkie men också för att hon tycker om att skapa i tallriken. Att hålla på med mat är konst för mig. 

Vill du gå Teas tårtkurs? Klicka här!

Nu driver Tea och hennes sambo ett eget företag vid namn DoMa. Det startade som en restaurang i deras vardagsrum men i nuläget gör de cateringjobb samtidigt som de jagar deras drömlokal för en framtida restaurang.

2015 släppte Tea sin första bok Desserter! Där delar hon med sig av sina recept från åren i restaurangbranschen. Några av de finns att hitta här på köket.se tillsammans med mängder av nya härligheter.

Visa mer
 • Mosaik Teas tårtkurs

  Så får du till en perfekt tårta – 5 konditorsknep

  Hur ska egentligen konsistensen på lösvispad grädde vara och hur får man till en luftig tårtbotten? Här är Teas 5 bästa tips >>
  I samarbete med Kökets kurser
 • header -ordlista

  Ordlista för tårtbakning

  Vad är chiboust och pâte a bombe och vad utmärker en italiensk maräng? I Teas tårtkurs lär du dig det viktigaste om tårtbakning >>
  I samarbete med Kökets kurser
 • Ultimata Nyårstårtan som får gästerna att smälta-1

  3 tips till den ultimata tårtan!

  Gör årets festligaste tårta med Tea Malmegårds bästa konditorsknep! Tipsen är hämtade från Tea Malmegårds tårtkurs >>
  Sponsrat innehåll

Recept av Tea Malmegård