Ta hand om dina frysta bär

Har du frysen full med bär och frukt? Grattis, då kan du nu göra massvis med hemlagade godsaker som sylt, saft, paj och .... ja massor av läckra efterrätter!

Inget går väl upp emot att göra egen saft eller sylt, eller varför inte bjuda vännerna på en ovanligt god bärpaj?

Förr odlade, skördade och bevarades bär och frukter för att man var tvungen inför den kommande vintersäsongen. Idag är det mer en hobby och ren lyx att ha tid att ta hand om naturens gåvor. 

Ett enkelt tips är att styckfrysa bären. Strö ut dem på en plåt och låt frysa. Häll sedan över dem i en påse. Då är de sedan lättare att få ur dem ur påsen om man inte vill använda allt på en gång. För längre hållbarhet i frysen, strö över 1 dl socker till ca 1 liter bär. Då håller bären över ett år i frysen.

Här har vi samlat våra kockars allra godaste bärrecept!


Gott på frukt och bär

KF dukningstips header
Artikel

5 vackra dukningstips!

Nej du behöver varken vara stylist eller ha en uppsjö av snyggt, trendigt porsli

Leilas glutenfria smulpaj med äpple och plommon
Artikel

Bjud på fruktpaj till fikat - goda recept som alltid går hem

En nybakad paj med säsongens frukt blir alltid uppskattad. Kör på säkra kort som

Kolapaj med röda vinbär
Artikel

Röda vinbär

Sylta, safta eller baka gott med röda vinbär! Vinbärens syrliga smak gör dem per

Dutch baby BOB