Rulltårta med rabarber- och hallonkompott

Rulltårta med rabarber- och hallonkompott
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Rulltårta med rabarber- och hallonkompott

8 ingredienser

Sommarens smaker blir utmärkt i en lättbakad rulltårta.

Ingredienser

Tårta

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde (eller mjölk)

Rabarber- och hallonkompott

  • 300 g rabarber
  • 2 dl hallon
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

Fyllningen

  1. Skala och skär rabarbern i småbitar.
  2. Lägg det i en kastrull, tillsätt socker och koka cirka tre minuter utan lock.
  3. Tillsätt hallonen och rör tills det saftar sig.
  4. Låt svalna medan du gör kakan.

Kakan

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten och tillsätt grädde eller mjölk.
  4. Blanda väl.
  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en långpanna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper.
  8. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
  9. Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan.
  10. Lägg rulltårtan med skarven ned och låt svalna innan den skärs i bitar.