Rulltårta med rabarber- och hallonkompott
Rulltårta med rabarber- och hallonkompott
8 ingredienser
Sommarens smaker blir utmärkt i en lättbakad rulltårta.
Ingredienser
Tårta
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl grädde (eller mjölk)
Rabarber- och hallonkompott
- 300 g rabarber
- 2 dl hallon
- 0,5 dl strösocker
Gör så här
Fyllningen
- Skala och skär rabarbern i småbitar.
- Lägg det i en kastrull, tillsätt socker och koka cirka tre minuter utan lock.
- Tillsätt hallonen och rör tills det saftar sig.
- Låt svalna medan du gör kakan.
Kakan
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten och tillsätt grädde eller mjölk.
- Blanda väl.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en långpanna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper.
- Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
- Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan.
- Lägg rulltårtan med skarven ned och låt svalna innan den skärs i bitar.