KF dukningstips header

5 vackra dukningstips!

Nej du behöver varken vara stylist eller ha en uppsjö av snyggt, trendigt porslin för att göra en vacker dukning. Här är 5 enkla tips hur du kan trolla fram en dukning på nolltid - perfekt till sommarens alla fester!

KF dukningsartikel blåblommigt

1. Blåblommigt

Inget känns så svenskt och somrigt som blåblommigt porslin! På loppis kan man fynda massor av blommigt, udda porslin - och har man tur en och annan porslinsklassiker också, som dessa godbitar från Rörstrand.

KF dukningstips gröna nyanser

2. Sköna, gröna nyanser

Håll ihop dukningen med ett färgtema det skapar lugn och harmoni. Låt dukningen ha en huvudfärg, antingen på porslin eller textilier. Plocka gärna in ännu en accentfärg att lyfta i blommorna på bordet, på servettringar eller servetter. Porslin från PotteryJo, Rice och Ståhl.

KF dukningstips glas o vaser

3. Vackra glas och vaser

Transparenta glas och vaser är vackert att göra stilleben av på middagsbordet. Använd flera olika storlekar och för att skapa en spännande dynamik. Dyrt med snittblommor? Några sirliga vasstrån, en nyponkvist, rönnbär eller några enbärskvistar blir också vackert i sin enkelhet. Glasvaser från ERNST FORM.

KF dukningstips textilier

4. Duka med textilier

Textilier skapar en ombonad och välkomnande känsla. En grov linneduk är vackert liksom servetter och löpare. Tänk utanför boxen och använd fina kökshanddukar som bordstabletter eller servetter. Extra tacksamt vid exempelvis en kräftskiva.

KF dukningstips gröna inslag

5. Gröna inslag

Ibland är det enklaste det allra vackraste. Några gröna blad som ormbunke eller murgröna kan räcka för att ge det där lilla extra till dukningen. Duka upp maten på en grov skärbräda och dekorera med naturen. Linneservett och tallrikar från ERNST FORM.