Mandelmanns svartvinbärssaft

Mandelmanns svartvinbärssaft
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns svartvinbärssaft

3 ingredienser

30 m

Har du buskarna fulla med svarta vinbär? Gör världens enklaste och godaste saft! På bärmoset som blir över kan du göra en riktigt god svartvinbärspaj med maräng.

Hållbarhet svartvinbärssaft: Tappa upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut omedelbart, så håller den sig i åratal. Öppnad flaska håller sig i ca 2 veckor i kylen.

Ingredienser

  • 2 l svarta vinbär
  • 6 dl vatten
  • 6 dl socker, per avrunnen liter saft

Gör så här

  1. Koka upp bären med vattnet i en gryta. Låt koka i 10 minuter. Sila av bären från saften.
  2. Mät upp saften, häll den i grytan igen, tillsätt socker och ge blandningen ett snabbt uppkok.
  3. Tappa upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut omedelbart, så håller den sig i åratal. Öppnad flaska håller sig i ca 2 veckor i kylen.