Blåbärstartar med vaniljkräm
Blåbärstartar med vaniljkräm
5 ingredienser
Blåbär är ett av skogens bär, här används dem i en tartar och serveras med vaniljkräm.
ANETTE NORBERGS MATKASSE
_
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?_
Pasta, svamp, sparris, löjrom, glass, färska bär , lök, tomater
− Rolig korv/falukorv
ca 15:-
− Parmaskinka
ca 20:-
− Sparris?
− Rotfrukter – persiljerot, jordärtskocka, rotfrukt
ca 25:-
− Blåbär
ca 15:-
− Smördeg
ca 15:-
− Italiensk ost, pecorino el gorgonzola
ca 20:-
TOTAL: 110:-
Ingredienser
- 1 förp blåbär
- 1 skiva smördeg
- crème fraîche
- vaniljsocker
- rörsocker
Gör så här
- Koka vatten, socker och blåbär i en kastrull till en kompott.
- Lägg upp smördegen och tryck ut runda former med hjälp av ett glas eller liknande.
- Lägg smördegen på en plåt och grädda i ugn 180 grader tills de fått en fin färg.
- Blanda creme fraich med vanilj socker och råsocker.
- Klicka på blandningen på den bakade smördegen och toppa med blåbärskompotten.