Cathrine Schück

Cathrine Schück

Cathrine Schück är född 1958 i Stockholm. Hon är dotter till krögaren Peter Schück som drev lyxrestaurangen Gourmet. När fadern gick bort tog 18-åriga Cathrine över restaurangen tillsammans med sin mamma Laila. De drev Gourmet i fem år och restaurangen belönades med en stjärna i Guide Michelin.

Efter perioden på Gourmet bestämde sig Cathrine för att satsa på en karriär som matskribent och hamnar till slut på Expressen, där hon bland annat gjorde bilagan Månadens mat. Cathrine slutar på Expressen 1993 och är sedan dess frilansande matskribent.

Cathrine har bland annat medverkat regelbundet i TV4s Nyhetsmorgon och har gett ut ett flertal kokböcker med inrikting på mat och hälsa, bland andra Schücks Sunda Söta, Schücks bästa - 100 recept med lågt GI samt nyutkomna Ät dig yngre.

Visar recept: Cathrine Schück

Köttfärs i oändliga varianter
Betyg: 3.5 av 5 (21 röster)

Snabb omelett med tacofyllning

Björn Ferry, Cathrine Schück
Björns laxlåda
Betyg: 3.48 av 5 (77 röster)

Björns laxlåda

Björn Ferry, Cathrine Schück
25 min
Glutenfri gräddtårta LCHF
Betyg: 3.6 av 5 (91 röster)

Glutenfri gräddtårta LCHF

Björn Ferry, Cathrine Schück
Citronpasta
Cathrine Schück
Betyg: 3.76 av 5 (17 röster)

Citronpasta på 10 minuter

Cathrine Schück
10 min
Kikärtsburgare med koriander
Cathrine Schück
Betyg: 3.2 av 5 (90 röster)

Kikärtsburgare med koriander

Cathrine Schück
20 min
Snabba grytan
Cathrine Schück
Betyg: 4 av 5 (3 röster)

Snabba grytan

Cathrine Schück
20 min
Dinkelpizza med chevre och ärtskott
Cathrine Schück
Betyg: 2.82 av 5 (11 röster)

Dinkelpizza med chevre och ärtskott

Cathrine Schück
1h 35 min