Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm

17 ingredienser

Torskrygg eller annan vit fisk som serveras med mustig ratatouille och en basilikakräm. Du kan använda fryst fisk!

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g fryst torskrygg

Ratatouille

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk färdigkokta stora vita bönor
  • 1 tsk pesto
  • 1 näve sockerärtor eller sugarsnaps
  • olivolja
  • flingsalt

Basilikakräm

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1 msk basilika, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna alla ratatouillegrönsaker, utom sockerärter. Fräs tärningarna i panna eller kastrull i olivolja. Häll på krossade tomater och låt småkoka i 20 minuter.
  3. Tillsätt bönorna efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. (Ibland är det gott med lite pesto i såsen.) Tillsätt sockerärter eller sugarsnaps när det är 5 minuter kvar av koktiden.
  4. Lägg fisken i en liten ugnsfast form. Ringla olivolja och strö flingsalt över och baka fisken i ugn i 20 minuter.
  5. Gör basilikakrämen. Vänd ihop majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar samt blanda i basilikan.
  6. Servera fisken med ratatouille och kall basilikakräm.