Björns laxlåda

Björns laxlåda
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Björns laxlåda

Av: Björn Ferry, Cathrine Schück

Från: Malou efter tio

6 ingredienser

25 min

Jag föll pladask för denna urenkla och vansinnigt goda, snabblagade äggrätt. /Björn

Fler recept från Björn Ferry
Omelett med tacofyllning
Björns tårta

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 200 g rökt lax (i skivor eller bit)
  • 500-600 g fryst grönsaksblandning
  • 4 ägg
  • 1 dl ost, gärna Västerbotten, riven
  • 3 dl grädde
  • smör

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en avlång ugnsfast form med smör.
  3. Vispa ihop ägg, ost och grädde.
  4. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen.
  5. Slå på äggvispet och grädda i 20 minuter.