Glutenfri gräddtårta LCHF

Foto: Martin Cederblad
Glutenfri gräddtårta LCHF
8 ingredienser
Gräddtårta med glutenfri tårtbotten på mandelmjöl med choklad. Toppa gräddtårtan med färska bär och hackade nötter.
Inspirationen till den här tårtan kommer från ett tårtrecept förfärdigat av Margareta Ferry.
Ingredienser
Glutenfri tårtbotten
- 2 msk vatten
- 70 g mörk choklad
- 150 g mandelmjöl [3 påsar mandelspån à 50g]
- 1-2 tsk florsocker
- 40 g smör, mjukt
Till garnering
- 3 dl vispgrädde
- säsongens bär
- blandade nötter, hackade
Gör så här
- Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.
- Koka upp vattnet.
- Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
- Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
- Tillsätt socker och smör.
- Rör till sist ner den smälta chokladen.
- Fördela smeten i botten på pajformen.
- Låt stelna 1 timme i frysen.
- Toppa med grädde, bär och nötter.