Ugnsbakade rotsaker med rödbetsquinoa och fetaostkräm

Ugnsbakade rotsaker med rödbetsquinoa och fetaostkräm
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Ugnsbakade rotsaker med rödbetsquinoa och fetaostkräm

Av: Cathrine Schück

Från: Ät dig yngre

9 ingredienser

Underbart god vegomat som funkar helt på egen hand, eller serverad med kyckling eller laxfilé.

Ingredienser

portioner
  • 4 palsternackor
  • 2 sötpotatisar
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödbetor
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 dl matyoghurt
  • 50 g fetaost
  • vitlök, olivolja, salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba och ansa alla grönsaker
  3. och rotfrukter. Skär sötpotatis, palsternacka och morot i
  4. stavar på längden. Dela och kärna ur paprikan. Lägg alltsammans
  5. i en ugnsfast form, och ringla en god olivolja över. Baka
  6. i ugn i minst 20 minuter, gärna längre.
  7. Strö på flingsalt och nymald svartpeppar när det är klart.
  8. Har du citron eller lime hemma så pröva att riva lite skal över
  9. de varma rotsakerna före servering, det blir gott!
  10. Under tiden som rotsakerna ugnsbakas, skär rödbetorna
  11. i klyftor och koka tillsammans med quinoa i lättsaltat vatten
  12. i 15 minuter.
  13. Mosa ihop yoghurt med fetaost och pressad vitlök. Smaka
  14. av med olivolja och svartpeppar. Servera såsen kall till de
  15. varma rotsakerna och quinoan.