Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi
Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi
11 ingredienser
Här är egentligen huvudattraktionen stekt pak choi, alternativt mangold.
Ingredienser
- 600 g lammfilé (eller annat kött)
- pak choi eller mangold
- olivolja
- 2-3 klyftor vitlök, krossade
- 0,5 dl grönsaksbuljong (eller vatten)
- 200 g svamp (skogschampinjoner på bilden)
- pumpakärnor
- chiliflakes
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek först lammfilén runt om i smör i en stekpanna. Krydda
- med salt och peppar runt om, och ställ in pannan i ugnen.
- Ugnsstek köttet i 10–12 minuter, beroende på tjocklek och
- hur rosa du vill ha det. Låt köttet vila tills det övriga är klart.
- Dela pak choi eller mangold i bitar och fräs i lite olivolja i
- en panna tillsammans med vitlök. Häll på en bottenskyla av
- vatten eller buljong och koka det hela ett par minuter.
- Skiva under tiden och stek svampen i smör. Blanda den gärna
- med pumpakärnor som på bilden. Krydda svampen med salt
- och peppar.
- Lägg upp mangold/pak choi och fördela lamm i tunna skivor
- ovanpå det gröna. Toppa med svamp och pumpakärnor och
- vackert röda chiliflakes samt flingsalt.