Kall rabarber- och flädersoppa
Kall rabarber- och flädersoppa
7 ingredienser
20 min
Söndersmulade skorpor eller mandelbiskvier smakar ljuvligt till denna kalla rabarbersoppa. /Lisa Lemke
För gluten- och laktosfria varianter, välj tillbehör som gästerna tål.
Ingredienser
- 600 g rabarber, strimlade
- 1 vaniljstång
- 3 dl koncentrerad flädersaft, koncentrat
- 2 dl vatten
- ca 0,5 dl rörsocker
Till servering
- vaniljglass
- mandelbiskvi (eller skorpor)
Gör så här
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.
- Koka upp rabarber, flädersaft, vatten, socker samt frön och skal från vaniljstången.
- Låt sjuda på medelvärme under lock i ca 15 minuter eller tills rabarbern är mjuk och faller sönder när du rör i soppan.
- Fiska upp vaniljstången och låt soppan svalna.
- När den är sval kan du ställa in den i kylskåp eller frys och låta den bli riktigt kall.
- Servera med vaniljglass och skorpsmul.