Chiapudding med kokos, lime och lakritsmarinerade bär

Chiapudding med kokos, lime och lakritsmarinerade bär
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chiapudding med kokos, lime och lakritsmarinerade bär

36

3 steg att laga

10 ingredienser

60 m

Chiapudding gjord på kokosmjölk och smaksatt med lime och vanilj. Serveras med hallon och björnbär i lakritsmarinad. 

Ingredienser

portioner3 - 4 portioner
  • 6 msk chiafrön
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 limefrukt, skalet
  • 125 g hallon [1 ask]
  • 125 g björnbär [1 ask]
  • 2 msk agavesirap
  • citronskal, rivet (efter smak)
  • lakritspulver (efter smak)

Gör så här

  1. Blanda chiafrön med kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulver och rivet limeskal. Låt stå i kylen i cirka 1 timme (rör om då och då).
  2. Rör bären i en skål och smaksätt med agavesirap, citronskal och lakritspulver.
  3. Servera chiapuddingen i glas tillsammans med de lakritsmarinerade bären.