I samarbete med Zeta

Toskansk farrosoppa

2 röster
40 m
8 små portioner
Zeta Toskansk Farrosoppa
Foto: Zeta

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.
Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här.

Läs också: Visste du detta om gryner?


Visa mer
40 m
8 små portioner

Du behöver

  • SOPPA
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 svartrötter
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 160 g Zeta Pancetta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater
  • 1 l vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning (gärna lantbuljong)
  • 1 fpk Zeta Italiensk Farro Ekologisk
  • salt
  • nymalen peppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico till serveing
  • GREMOLATA
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 citron finrivet skal
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • riven Zeta Grana Padano 16 mån

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär blekselleri i tunna skivor.
  2. Skala och skär morot och svartrot i slantar.
  3. Mjukstek löken i olivolja i en stor kastrull.
  4. Lägg de strimlade grönsakerna och stek ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt pancetta och pinjenötter och låt alltihop fräsa i ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningen.
  7. Låt allt koka upp och häll i farro. Låt sopppan koka i cirka 10 minuter.
  8. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål.
  10. Servera soppan med olivolja, gremolata och rikligt med riven parmesanost.
7 april 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept