I samarbete med Zeta

Toskansk farrosoppa

40 m
8 små portioner
Zeta Toskansk Farrosoppa
Foto: Zeta
40 m
8 små portioner

Du behöver

  • SOPPA
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 svartrötter
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 160 g Zeta Pancetta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater
  • 1 l vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning (gärna lantbuljong)
  • 1 fpk Zeta Italiensk Farro Ekologisk
  • salt
  • nymalen peppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico till serveing
  • GREMOLATA
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 citron finrivet skal
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • riven Zeta Grana Padano 16 mån

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär blekselleri i tunna skivor.
  2. Skala och skär morot och svartrot i slantar.
  3. Mjukstek löken i olivolja i en stor kastrull.
  4. Lägg de strimlade grönsakerna och stek ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt pancetta och pinjenötter och låt alltihop fräsa i ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningen.
  7. Låt allt koka upp och häll i farro. Låt sopppan koka i cirka 10 minuter.
  8. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål.
  10. Servera soppan med olivolja, gremolata och rikligt med riven parmesanost.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta