Toskansk soppa med gryner

3 röster
40 m
8 små portioner
Zeta Toskansk Farrosoppa
Foto: Zeta

Zeta 5 gryner - ekologisk grynblandning med vete, långkornigt råris, kamutvete och fullkornshavre.

Zeta 5 gryner eko produkt
40 m
8 små portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 2 svartrötter
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 160 g Zeta Pancetta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater
  • 1 l vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning (gärna lantbuljong)
  • 1 förp Zeta 5 Gryner Ekologisk (ekologisk)
  • salt
  • peppar, nymalen
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till serveing

gremolata

  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • Zeta Grana Padano 16 mån, riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär blekselleri i tunna skivor.
  2. Skala och skär morot och svartrot i slantar.
  3. Mjukstek löken i olivolja i en stor kastrull.
  4. Lägg de strimlade grönsakerna och stek ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt pancetta och pinjenötter och låt alltihop fräsa i ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningen.
  7. Låt allt koka upp och häll i farro. Låt sopppan koka i cirka 10 minuter.
  8. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål.
  10. Servera soppan med olivolja, gremolata och rikligt med riven parmesanost.
7 april 2017