Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla. Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten. Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.
Smältande mozzarella på pizza, lyxig buffelmozzarella till förrätt eller krämig burrata på pastan - går det ens att tacka nej till? Här beskriver vi skillnaden på mozzarella, burrata och scamorza samt tipsar om 12 magiskt goda rätter.
Fräscht, enkelt att göra, magiskt gott och är oftast snällt mot plånboken - medelhavsmat när det är som bäst! En matig sallad är dessutom perfekt när du väntar många gäster, ska bjuda på midsommarlunch, studentfest eller sommarbuffé. Här tipsar vi om 8 riktigt goda och matiga sallader-
Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 11 enkla och goda recept på pinsa!