Temasida klimatsmart mat rödbeta

Klimatsmart mat

Att äta "klimatsmart" är ett brett begrepp och kan tolkas individuellt. Vissa äter veganskt, andra vegetariskt och en del utesluter bara mejeriprodukter. Kanske är du noga med råvaror, väljer enbart KRAV-märkt, naturbeteskött och så närodlat som möjligt. Kanske har du fokus på matsvinn, matsorterar och återvinner så mycket som möjligt av den överblivna maten?
Vi drar alla vårt strå till stacken, på våra egna sätt! 

Känns det svårt? Ta hjälp av WWFs "Fiskguiden" och "Köttguiden" eller räkna ut din klimatpåverkan med "Matkalkylatorn".
Här har vi samlat artiklar och recept att inspireras av, kring både råvaror och klimatet.

Saknar något? Mejla redaktionen: info@koket.se

läs mer
Sparrispasta

Säsongens råvaror!

Passa på att köpa billiga råvaror som det finns gott om i butik under våren. Här är bästa råvarorna och massor av goda recept!

läs mer
Minska matsvinnet Paul Header

Minska matsvinnet - smarta tips från Paul Svensson

Här tipsar Paul Svensson om små, enkla knep för att minska ditt matsvinn i vardagen på ett effektivt sätt.

läs mer
Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

Kockarnas goda recept med kål

läs mer
5 enkla klimatsmarta tips

5 enkla klimatsmarta tips

Sponsrat
läs mer
WWF header

Räkna ut din klimatpåverkan här!

läs mer
Grön Rydberg med svamp och kål

Spara matpengar med en grön supervecka

"One Planet Plate" - recept från Världsnaturfonden

POPULÄRT
Raggmunk med solrospesto
Potatispizza på rågbotten
POPULÄRT
Jordnötsgryta med grönkål