Temasida klimatsmart mat rödbeta

Klimatsmart mat

Att äta "klimatsmart" är ett brett begrepp och kan tolkas individuellt. Vissa äter veganskt, andra vegetariskt och en del utesluter bara mejeriprodukter. Kanske är du noga med råvaror, väljer enbart KRAV-märkt, naturbeteskött och så närodlat som möjligt. Kanske har du fokus på matsvinn, matsorterar och återvinner så mycket som möjligt av den överblivna maten?
Vi drar alla vårt strå till stacken, på våra egna sätt! 

Känns det svårt? Ta hjälp av WWFs "Fiskguiden" och "Köttguiden" eller räkna ut din klimatpåverkan med "Matkalkylatorn".
Här har vi samlat artiklar och recept att inspireras av, kring både råvaror och klimatet.

Saknar något? Mejla redaktionen: info@koket.se

Bönor, linser och kikärtor - enkelt, gott och billigt
Linsbolognese med pasta och timjan

Bönor, linser och kikärtor - enkelt, gott och billigt

Det finns så många fördelar med att laga mat med baljväxter. Det är enkelt att tillaga, passar perfekt att dryga ut såser, grytor och sallader med, smakar lika gott i matlådan dagen efter och så är det ju väldigt billigt. Dessutom håller baljväxter i skafferiet länge, med andra ord perfekt att köpa hem och ha redo för dina favoritrecept.

Säsongens råvaror!
Sommarpaj med broccoli och sparris

Säsongens råvaror!

Passa på att köpa billiga råvaror som det finns gott om i butik under våren. Här är bästa råvarorna och massor av goda recept!

Minska matsvinnet - smarta tips från Paul Svensson
Minska matsvinnet Paul Header

Minska matsvinnet - smarta tips från Paul Svensson

Kockarnas goda recept med kål
coleslaw

Kockarnas goda recept med kål

5 enkla klimatsmarta tips
5 enkla klimatsmarta tips

5 enkla klimatsmarta tips

Sponsrat
Räkna ut din klimatpåverkan här!
WWF header

Räkna ut din klimatpåverkan här!

Sponsrat

Vegansk veckomeny

Fler menyer

Smarta råvaror

Fler smarta vegotips...