WWF header 2023logo wwf svg
Att äta är livsviktigt, lustfyllt och gott – men idag äter vi inte hållbart. Med en kost mer anpassad för vår planet skulle alla bli vinnare – naturen, djuren, andra människor och vi själva.

Världsnaturfonden WWF jobbar för en framtid där människan lever i harmoni med naturen. Vi kämpar för att skydda de mest hotade och unika arterna och livsmiljöerna på planeten och för att stoppa klimatförändringarna.

Ät klimatsmart i samband med årets Earth Hour den 25 mars 2023!

Agera i samband med Earth Hour och ta inspiration av våra recept med planetsmartare mat med mindre men bättre kött och mer vego – som gynnar naturen och som har mindre klimatavtryck. För att hjälpa dig bidra till detta hemma i köket har vi samlat några planetsmarta recept här så att du kan komma igång med att äta mer hållbart! Det är bra inte bara för dig själv, utan också för andra människor, djuren och vår jord.

Med harmoni på tallriken kan vi tillsammans skapa harmoni med planeten - för tillsammans är vi världens chans!

Alla recepten klarar kraven för vårt måltidskoncept One Planet Plate. Vill du själv se vilken klimatpåverkan din måltid har – testa Matkalkylatorn! För att göra bra val av kött och fisk – använd gärna Köttguiden och Fiskguiden.
Flera av recepten kommer från boken och projektet Vego i världsklass som drivs av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté.

Recept ur boken Vego i Världklass