Vit bön-mugcake

1 röst
10 m
1
Vit bön-mugcake
Foto: Stefan Wettainen
Sponsrat innehåll:

ONE PLANET PLATE

Det här receptet ger 0,2kg CO2e växthusgaser per portion

One planet plate

”Även den mest inbitne bönskeptiker blir omvänd av detta recept. Barnen, som annars är skeptiska till bönor, älskar det. Ett perfekt mellanmål när man vill få i sig något enkelt inför träningen eller ett snabbt, lättätet och proteinrikt återhämtningsmål efter träning.” /Linda Bakkman

För att klara kriterierna i One Planet Plate: Välj ekologisk rapsolja och ägg.

Tips! Välj ekologisk banan – då vet du att hänsyn har tagits till djuren, naturen och de som arbetar på bananplantagen!

Det här är ett recept från boken Vego i världsklass av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté.

10 m
1

Du behöver

  • 1 dl vita bönor, kokta
  • 1 banan (ekologiska)
  • 1 ägg (ekologiska)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • rapsolja (ekologiskt att smörja koppen med)

Förslag på topping

  • jordnötssmör (flytande)
  • blandade bär, frysta och tinade eller färska bär i säsong (hallon eller blåbär)
  • blandad frukt, skivad (t.ex. banan)
  • blandade nötter, hackade (t.ex.hasselnötter)

Gör så här

  1. Mixa allt och häll upp i en kopp smord med lite rapsolja. Kör i mikron i 2 minuter.
  2. Toppa mugcaken med lite jordnötssmör, bär eller frukt och hackade nötter.
4 mars 2020