I samarbete med Världsnaturfonden WWF

Spenat- & grönkålssoppa med tahinikikärtor

0 röster
4
Spenat- & grönkålssoppa med tahinikikärtor
Foto: Green Kitchen Stories

ONE PLANET PLATE

Detta recept ger 0,2 kg CO2e växthusgaser per portion.

One planet plate

Recept: Green Kitchen stories

Spenat och grönkål som bas i denna soppa gör den klimatsmart! Välj gärna eko för den biologiska mångfalden. Också viktigt med eko för på citronen – både för miljön men också för de som odlar citronerna.

För att klara kriterierna i One Planet Plate: Välj ekologisk lök.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 msk olivolja
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 krm chiliflakes
  • 500 g spenat, färsk
  • 330 g grönkål, färsk
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Tahinidränkta kikärtor

  • 3 msk tahinipasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 1 burk kikärtor, kokade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs dem mjuka. Tillsätt spenat, grönkål och muskot och låt steka i någon minut.
  2. Häll sedan på vatten och buljongtärning, koka upp och låt sedan sjuda i ca 20 minuter. Soppan kan nu antingen mixas slät med stavmixer eller serveras som den är, båda varianterna är goda.
  3. Vispa ihop tahini, olja och citronsaft i en skål. Tillsätt persilja, salt och peppar och rör ihop. Häll i kikärtorna och blanda så att de blir helt täckta av dressingen.
  4. Servera soppan i skålar med en klick yoghurt eller med en stor sked tahinikikärtor.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...