Ugnsrostad färskpotatis med balsamvinäger och honung

8 oemotståndliga potatisrecept

Potatis, potäter, pantoffla, pära... Kärt barn har, i detta fall, väldigt många namn. Vi älskar potatis i alla dess olika former och färger! Här har vi samlat 8 kanongoda recept, från krämig gratäng till ugnsrostade varianter med smarrig smaksättning. Mer potatis åt folket säger vi!

Friterad potatis med gremolata

"Potatis används ofta som utfyllnad på tallriken och jag tycker ibland att den hamnar i skymundan. I den här rätten får potatisen skina och vara divan." / Adam, vinnare av Sveriges Mästerkock 2022

Hasselbackspotatis

Det här är en rätt som lagades på Hasselbackens restaurang i Stockholm. Potatisarna ska skivas tunt, men inte helt igenom. Om du lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten.

Potatisterrin

Potatisterrin - ett ljuvligt enkelt och smidigt alternativ till potatisgratängen. Perfekt att servera med en riktigt fin köttbit och god sås!

Pauls pommes frites

Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm.
Sponsrat innehåll

Krossad potatis med Philadelphia och bacon

Krossad potatis med Philadelphia och bacon
Krossad potatis blir sådär perfekt krispigt och gott. Toppa med dina favoriter för att göra det lite extra lyxigt!

Krämig potatisgratäng, Tom Sjöstedts recept

Har du länge letat efter den perfekta potatisgratängen behöver du inte leta länge till. Denna gratäng har allt, den är krämig, gräddig och helt enkelt alldeles underbar!

Ugnsrostad färskpotatis med honung och balsamvinäger

Sött, salt, syra och potatis i perfekt kombination. Denna potatisrätt är det bästa tillbehöret till... allt?