Hasselbackspotatis

301 röster
Hasselbackspotatis
Foto: TV4

Det här är en rätt som lagades på Hasselbackens restaurang i Stockholm. Potatisarna ska skivas tunt, men inte helt igenom. Om du lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten. 

Visa mer

Du behöver

  • 8-12 potatisar
  • 50 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • matfett till formen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
  2. Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.
  3. Matsortera dina potatisskaltill återvinning och njut av dina hasselbackspotatisar!
17 februari 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...