Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hasselbackspotatis

389

3 steg att laga

6 ingredienser

Det här är en rätt som lagades på Hasselbackens restaurang i Stockholm. Potatisarna ska skivas tunt, men inte helt igenom. Om du lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten. 

Ingredienser

  • 8-12 potatisar
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • matfett, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
  2. Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.
  3. Matsortera dina potatisskaltill återvinning och njut av dina hasselbackspotatisar!
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer