• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsrostad färskpotatis med honung och balsamvinäger

Ugnsrostad farskpotatis med honung och balsamvinager
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Ugnsrostad färskpotatis med honung och balsamvinäger

7 steg att laga

5 ingredienser

40 min

Sött, salt, syra och potatis i perfekt kombination. Denna potatisrätt är det bästa tillbehöret till... allt?

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg färskpotatis (helst små)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Tvätta färskpotatisen, låt torka och lägg på en plåt.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och häll sen över potatisen på plåten.
  4. Blanda runt med händerna.
  5. Rosta potatisen ca en halvtimme.
  6. Vänd runt efter halva tiden.
  7. Jag strödde över lite riven parmesan när potatisen kom ur ugnen,