• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsrostad färskpotatis med honung och balsamvinäger

3 röster
40 min
4
Ugnsrostad farskpotatis med honung och balsamvinager
Foto: Jenny Finn

Sött, salt, syra och potatis i perfekt kombination. Denna potatisrätt är det bästa tillbehöret till... allt?

40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis (helst små)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Tvätta färskpotatisen, låt torka och lägg på en plåt.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och häll sen över potatisen på plåten.
  4. Blanda runt med händerna.
  5. Rosta potatisen ca en halvtimme.
  6. Vänd runt efter halva tiden.
  7. Jag strödde över lite riven parmesan när potatisen kom ur ugnen,
6 maj 2020