Tillbehör

Populära recept: Tillbehör

Senaste recepten: Tillbehör

Att pickla är den enklaste konserveringsmetoden av alla! Med hjälp av endast tre ingredienser - salt, vatten och ättika - och med en enkel ekvation kan du få ett supergott tillbehör med lång hållbarhet. Principen bakom den så kallade 1-2-3-lagen är enkel: Ta en del ättika, två delar socker och tre delar vatten. Koka upp och häll lagen i en burk med valfria grönsaker. Förvara svalt. Om du inte öppnar burken håller dina pickles i upp till ett år. /Sébastien
Mjölksyrning är en urgammal konserveringsmetod och utöver den konserverande effekten gör mjölksyraprocessen att grönsakerna blir både nyttigare och godare. Du kan i princip mjölksyra vilka grönsaker som helst, men ju mer socker grönsakerna innehåller, desto mer mjölksyra kommer att utvecklas och du får en bättre hållbarhet. Jag brukar även tillsätta lite skivad pepparrot och lagerblad i burken, eftersom de har en konserverande effekt. Du kan också testa att blanda ner till exempel kummin, koriander, vitlök eller vinbärsblad – det bidrar inte bara med god smak utan innehåller också naturligt levande mjölksyrabakterier. /Sébastien