Perfekt potatismos - se & gör

Perfekt potatismos - se & gör
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Perfekt potatismos - se & gör

5 ingredienser

25 m

Potatismos på bästa sätt - med gräddmjölk, smör och muskot.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • salt
  • 1 kg potatis mjölig, skalad,
  • 1 dl gräddmjölk (hälften grädde/hälften mjölk)
  • 50 g smör
  • några riv muskotnöt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att salta vattnet.
  2. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  4. Koka upp gräddmjölk och smör i en liten kastrull så det blir varmt.
  5. Mosa potatisen med en elvisp. När potatisen är mosad, tillsätt den varma gräddmjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa till ett fluffig mos.
  6. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt.