Coleslaw

coleslaw
Foto: Eva Hildèn
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Coleslaw

1

8 ingredienser

15 min

Ett av de mest klassiska och omtycka tillbehören till grillat - coleslaw! Lika gott till en burgare som till sommarens grillade ribs.

Ingredienser

portioner
  • 500 g spetskål (eller färsk vitkål)
  • 1 morot (stor)
  • 1 knippe persilja (liten)

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Plocka bladen av persiljan och strimla dem grovt.
  2. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Vänd ner kål, morot och persilja och blanda väl.
  4. Täck med plastfilm och ställ kallt 2–3 timmar.