Krämig potatisgratäng, Tom Sjöstedts recept

tom sjöstedts krämiga potatisgratäng
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Krämig potatisgratäng, Tom Sjöstedts recept

7 ingredienser

50 m

Har du länge letat efter den perfekta potatisgratängen behöver du inte leta länge till. Denna gratäng har allt, den är krämig, gräddig och helt enkelt alldeles underbar!

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fast potatis, stor, skalad (800 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g lagrad prästost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och lök.
  2. Svetta löken mjuk i en kastrull med smöret. Pressa ner vitlöken. Häll på grädde och mjölk. Tillsätt potatisen. Låt koka ca 10 minuter tills potatisen är någorlunda mjuk.
  3. Salta ordentligt och häll över i en gratängform. Strö på osten och tillaga ca 30 minuter i ugnen.