Smashad gurksallad
Smashad gurksallad
6 ingredienser
20 m
Smashad gurksallad i aromatisk vitlöksdressing konmer göra sig fint som middagstillbehör.
Ingredienser
- 1 gurka (slanggurka)
- 0,5 tsk salt
- 3 msk söt aromatisk soja (se ett av mina andra recept)
- 1,5 msk chiliolja (utan sediment)
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk vitlök, finhackad
- 1-2 krm sichuanpeppar, rostad och mortlad
Gör så här
- Lägg gurkan i en dubbelvikt kökshandduk på en skärbräda, slå sönder gurkan med en brödkavel. Använd inte övervåld och purea gurkstackarn, den ska bara spricka.
- Skär sedan upp gurkan, först på längden och sedan i diagonala munsbitar.
- Blanda med saltet och låt gurkan ”rimma” i 10 minuter medan du gör dressingen.
- Blanda den aromatiska sojan med chiliolja, sesamolja och vitlök.
- Gurkan kommer att ha släppt lite vatten så häll av vätskan och torka den lätt innan du blandar den med dressingen. Lägg upp på ett fat och dofta över sichuanpepparen.