Abba fiskbullar i buljongabba_logo2_svg

Från fisk till bulle - så går det till!

Varför är vi galna i fiskbullar i Sverige? Det är troligtvis en blandning av nostalgi från barndomen, tacksamhet från studentkorridoren och räddningen av alla vardagskvällar efter jobbet när barnen är hungriga. För att inte glömma den milda och goda smaken som både barn och vuxna gillar. Men hur går det egentligen till när fisken från havet blir till bullen bredvid potatisen och ärtorna?

Abbas fiskbullar består av kolja, torsk och sej, i lite olika fördelning. Till fiskbullarna används bara riktigt fina fiskfiléer. Skinn, ben och annat går till djurfoder. Det tackar både miljön, hunden och katten för. För Abba är miljötänk och hållbart fiske en självklarhet. 

När fisken är riktigt fint rensad blandas den med potatismjöl, mjölk, rapsolja, saltlake, kryddor - och inget annat. Det är en naturlig bulle på fin, färsk fisk. Då behövs inget mer!

När allting är blandat och har fått stå till sig formas degen till små fina fiskbullar och kokas i en stort kar med saltvatten. 

Oavsett vilken smak du föredrar kan du vara säker på att såsen till Abbas fiskbullar är lika naturlig som själva fiskbullen.

När bullarna är färdiga och fina läggs de ner i sina burkar, så som du är van att se dem. Antingen i buljong eller i krämig sås som dillsås eller hummersås. Oavsett vilken smak du föredrar kan du vara säker på att såsen till Abbas fiskbullar är lika naturlig som själva fiskbullen.

Till sist försluts burken ordentligt så inga bakterier kan komma in och förstöra. Den här förslutningen är den som gör att burken ska hålla länge och inte behöver stå i kylskåp. Uppskattat av alla studenter och proppfulla kylskåp genom tiderna!

Prova att göra en gryta på lax & fiskbullar - ett riktigt uppskattat recept av alla i familjen!

Eller upptäck fler smarriga och enkla recept här nedan.

Gott med fiskbullar!

POPULÄRT
Abba lax - & fiskbullegryta
ENKELT
Fiskbullar i hummersås Abba
ENKELT
Fiskbullestroganoff Abba
POPULÄRT
Abba pankopanerade fiskbullar
Abba Fiskpatrullen Nudelwok med pankopanerade fiskbullar