Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås

Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås
Foto: Köket.se

Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås

2

3 steg att laga

12 ingredienser

15 m

Oj oj så enkelt och gott! Här är en rätt som går att variera i det oändliga - välj ingredienser efter säsongen.

Abba fiskbullar i buljong

Abba fiskbullar består av fin MSC-märkt fiskfilé av kolja, torsk och sej.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 1 förp Abba fiskbullar i buljong
  • 4 potatis
  • 8 grön sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 2 citron, skivor
  • salt
  • peppar
  • dill

Enkel smörsås

  • buljongen från fiskbullarna
  • ca 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skiva potatisen i tunna klyftor. Hetta upp smör i en panna och stek klyftorna, tillsätt den skivade sparrisen och sist fiskbullarna i samma panna. (Spara spadet från fiskbullarna). Salta och peppra efter smak.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt smör, pepparrot (kan uteslutas) och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera fiskbullarna med sparris, potatis, de skivade rädisorna, häll över smörsåsen och toppa med dill och en citronskiva.