Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås

2 röster
15 m
2
Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås
Foto: Köket.se

Abba fiskbullar består av fin MSC-märkt fiskfilé av kolja, torsk och sej.

Abba fiskbullar i buljong
15 m
2

Du behöver

  • 1 förp Abba fiskbullar i buljong
  • 4 potatisar
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 knippe rädisa
  • 2 citroner, skivor
  • salt
  • peppar
  • dill

Enkel smörsås

  • buljongen från fiskbullarna
  • ca 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skiva potatisen i tunna klyftor. Hetta upp smör i en panna och stek klyftorna, tillsätt den skivade sparrisen och sist fiskbullarna i samma panna. (Spara spadet från fiskbullarna). Salta och peppra efter smak.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt smör, pepparrot (kan uteslutas) och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera fiskbullarna med sparris, potatis, de skivade rädisorna, häll över smörsåsen och toppa med dill och en citronskiva.
28 augusti 2018