I samarbete med Abba

Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås

0 röster
15 m
2
Stekta fiskbullar med primörer i enkel smörsås
Foto: Köket.se

Oj oj så enkelt och gott! Här är en rätt som går att variera i det oändliga - välj ingredienser efter säsongen.

Visa mer
15 m
2

Du behöver

  • 1 förp fiskbullar i buljong, Abba
  • 4 medelstora potatis
  • 8 sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 2 citronskivor
  • salt och peppar
  • dill

Enkel smörsås:

  • buljongen från fiskbullarna
  • ca 25 g smör
  • salt, vitpeppar
  • 1 msk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skiva potatisen i tunna klyftor. Hetta upp smör i en panna och stek klyftorna, tillsätt den skivade sparrisen och sist fiskbullarna i samma panna. (Spara spadet från fiskbullarna). Salta och peppra efter smak.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt smör, pepparrot (kan uteslutas) och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera fiskbullarna med sparris, potatis, de skivade rädisorna, häll över smörsåsen och toppa med dill och en citronskiva.
28 augusti 2018

Laddar fler recept