I samarbete med Abba

Krämig fiskbullestroganoff

15 röster
15 m
4
Fiskbullestroganoff Abba
Foto: Köket.se

Abba fiskbullar består av fin MSC-märkt fiskfilé av kolja, torsk och sej.

Abba fiskbullar i buljong

Låter det konstigt, fiskbullestroganoff? Inte alls - det här är en riktig barnfavorit som går supersnabbt att göra!

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp Abba fiskbullar i buljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • smör
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad (kan uteslutas)
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 70 g sallad, till servering
  • 4 port ris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka löken (gärna i matberedare), fräs lök och den pressade vitlöksklyftan i en klick smör.
  2. Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpurén, ketchup och kryddor. Häll av buljongen från fiskbullarna och tillsätt fiskbullarna i grytan, låt puttra tills grytan är varm. För en mindre krämig variant använd en burk krossade tomater istället.
  3. Rosta pumpakärnor snabbt i en stekpanna. Servera stroganoffen med ris och några salladsblad.
Tips!
Abba trålfiske

Abba tipsar!

Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...