I samarbete med Abba

Krämig fiskbullestroganoff

15 röster
15 m
4
Fiskbullestroganoff Abba
Foto: Köket.se

Abba fiskbullar består av fin MSC-märkt fiskfilé av kolja, torsk och sej.

Abba fiskbullar i buljong

Låter det konstigt, fiskbullestroganoff? Inte alls - det här är en riktig barnfavorit som går supersnabbt att göra!

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp Abba fiskbullar i buljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • smör
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad (kan uteslutas)
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 70 g sallad, till servering
  • 4 port ris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka löken (gärna i matberedare), fräs lök och den pressade vitlöksklyftan i en klick smör.
  2. Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpurén, ketchup och kryddor. Tillsätt fiskbullarna sist, låt puttra tills grytan är varm. (För en mindre krämig variant använd en burk krossade tomater istället).
  3. Rosta pumpakärnor snabbt i en stekpanna. Servera stroganoffen med ris och några salladsblad.
Tips!
Abba Laxsida i ugn med citronsås betor och sparris

Abba tipsar!

Vill du ha förslag på fler snabba fiskrätter?

Klicka här!

laddar fler recept...

Laddar fler recept...