• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Nudelwok med pankopanerade fiskbullar

Abba Fiskpatrullen Nudelwok med pankopanerade fiskbullar
Foto: Abba

Nudelwok med pankopanerade fiskbullar

4 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Pankopanerade fiskbullar  med smarriga nudlar där svenska och asiatiska smaker möts.



Fiskbullar i buljong Abbba

Abba fiskbullar består av fin MSC-märkt fiskfilé av kolja, torsk och sej.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 förp Abba fiskbullar i buljong
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • rapsolja, och smör till stekning
  • 250 g nudlar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 broccoli
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • sweet chilisås, till servering

Gör så här

  1. Panera fiskbullarna med att doppa de i mjöl, sedan vispat ägg och till sist panko ströbröd. Salta lätt.
  2. Koka upp nudlarna och fräs hackad vitlök följt av grönsakerna i en wokpanna. Stek upp fiskbullarna i rapsolja och smör tills de är frasiga och gyllenbruna.
  3. Häll av vattnet och blanda i nudlarna med grönsakerna. Smaksätt med soja och sesamolja.
  4. Servera wok och fiskbullar tillsammans med lite sweet chili sås.