I säsong - årets alla frukter, bär och grönsaker

Att äta grönsaker och frukt som är i säsong är inte bara miljövänligt och klimatsmart - utan det smakar mycket också bättre!

Här nedan hittar du guider till säsongens bästa grönsaker, rotfrukter, frukter, bär och annat gott. Förutom att råvarorna smakar bättre i säsong så är de oftast också billigare eftersom tillgången är större. Passa på att njuta av nyskördat!

I säsong: januari
Artikel

I säsong: januari

Frossa i nyttiga rotfrukter under vintern - miljövänligt, prispressat och väldig

Äppelkaka i långpanna
Artikel

I säsong: februari

Under februari ska du passa på att äta kål, rotfrukter, vinteräpplen och blodape

Morotskaka
Artikel

I säsong: mars

I mars kommer det nästan inga nya frukter och grönsaker, men det finns en massa

Sparrispaj med nässelricotta
Artikel

I säsong: april

Till säsongens grönsaker i april hör bland annat avokado, granatäpple, nässlor,

Lantlig galette med tomat och getost
Artikel

I säsong: maj

Till säsongens bästa grönsaker i maj hör bland annat lök, spenat, sparris och gr

Sallad på jordgubbar med rädisor, ricotta och olivolja
Artikel

I säsong: juni

Lök, sallad, dill och kål är bara några av grönsakerna som det våras för i juni.

Smördegsbakelse med vit chokladkräm och bär
Artikel

I säsong: juli

Under juli är bland annat de svenska morötterna, blåbären och hallonen i säsong.

Mjuk plommonkaka
Artikel

I säsong: augusti

I augusti kommer björnbär, kålrot, majs och pumpa.

Nyponsoppa med apelsin
Artikel

I säsong: september

September bjuder på stora skördar av grönsaker. Då kommer bland annat grönkål, b

Kantarellpaj från Mitt kök recept
Artikel

I säsong: oktober

I oktober är kantarellerna, melonen och dadlarna som bäst, och det finns också g

Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm
Artikel

I säsong: november

I november är fikon, mango, svartrötter och satsumas som allra bäst. Det finns d

Citrussallad med granatäpple och persilja
Artikel

I säsong: december

Att äta frukt och grönt som är i säsong är bra både för smaken, för miljön och f