Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör

I säsong: VINTER

I vintertider är det extra viktigt att laga god mat att njuta av. Här har vi samlat råvaror och recept som är i säsong under vintern. Vi frossar i rotselleri, jordärtskocka och betor - MUMS!

Gott med jordärtskocka

Silkeslen jordärtskocksoppa
Jessica Frej
Betyg: 3.74 av 5 (34 röster)

Silkeslen jordärtskockssoppa

Jessica Frej
45 m
ENKELT
svampgryta med jordartskocka
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 3.7 av 5 (22 röster)

Svampgryta med jordärtskocka

Tareq Taylor
30 min

Älskade rotselleri

Favoriten purjolök

Bräserad purjolök med ingefära och citron
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Bräserad purjolök med ingefära och citron

Jonas Borssén

Perfekt palsternacka

Palsternackssoppa
Jessica Frej
Betyg: 3.4 av 5 (72 röster)

Palsternackssoppa

Jessica Frej
30 m
POPULÄRT
Palsternacka med messmör och citron
Tommy Myllymäki 2024 KM

Galant med grönkål

ENKELT
Grönkålspasta med parmesan
Jessica Frej
Betyg: 3.9 av 5 (207 röster)

Grönkålspasta med parmesan

Jessica Frej
15 m
Grönkålspaj med västerbottenost ny 2024
Betyg: 3.6 av 5 (122 röster)

Grönkålspaj med västerbottenost

50 min
Läcker grönkålssoppa
Betyg: 3.3 av 5 (45 röster)

Läcker grönkålssoppa

William - Sveriges yngsta mästerkock
25 m
Grönkålspizza med chili och citron
Siri Barje 2016
Betyg: 3.8 av 5 (177 röster)

Grönkålspizza med chili och citron

Siri Barje
ca 30 m

Bästa brysselkål

Brysselkål på pinne
Jessica Frej
Betyg: 3.9 av 5 (39 röster)

Brysselkål på pinne

Jessica Frej
15 m
ENKELT
Krämig pasta med stekta champinjoner och brysselkål
Betyg: 4.3 av 5 (4 röster)

Krämig pasta med stekta champinjoner och brysselkål

Martin Nordin
30 min

Rasande gott med rödbetor

Felix hasselbacksrödbetor
Betyg: 3.63 av 5 (8 röster)

Felix hasselbacksrödbetor

20 m
ENKELT
Ugnsrostade rödbetor med getostkräm
Siri Barje 2016
Betyg: 3.9 av 5 (46 röster)

Ugnsrostade rödbetor med getostkräm

Siri Barje
30 min
Rödbetsbourguignon
Green kitchen stories
Betyg: 3.4 av 5 (176 röster)

Rödbetsbourguignon

Green Kitchen Stories
1 h