Pizza med långbakad rotselleri

1 pizza
Pizza med långbakad rotselleri
Foto: David Back
1 pizza

Du behöver

  • 1 pizzadegboll
  • 1 dl långbakad rotselleri
  • 1 dl creme fraiche utrörd med 2 msk vatten
  • 80 g fior di latte, torr mozzarella
  • 1 msk citronzest

Efter ugnen

  • 1 msk olivolja
  • 0,75 dl hyvlad gruyère
  • 1 dl friterad rotselleri
  • 1 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Baka en liten rotselleri med en klick smör i ugnen på låg temp tills den är mjuk.
  2. Förbered ugnen, högsta värme (ej varmluft då det torkar ut degen)
  3. Baka ut degbollen till ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Bred ut såsen i ett jämnt lager.
  4. Dela fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela dem över pizzan. Bryt rotsellerin i bitar stora som enkronor och lägg ut dem jämnt över pizzan. Strö över zesten.
  5. Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.
  6. Pensla kanterna med olivoljan när pizzan är klar. Hyvla på gruyère, fördela ut friterad rotselleri och strössla med persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept