Pizza med långbakad rotselleri

POPULÄRT
Pizza med långbakad rotselleri
Foto: David Back
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pizza med långbakad rotselleri

9 ingredienser

En lyxig favoritpizza med långbakad rotselleri, crème fraiche, mozzarella och citron. Toppa pizzan med gruyère, friterad rotselleri och persilja! Recept ur boken PIZZA av Mastio

Tips! Toppa gärna pizzan med ruccola eller fint strimlad raddichio. Sötma och bitterhet är en hit tillsammans!

Här hittar du Sandras recept på pizzadeg >>

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 pizzadeg, boll
  • 1 dl rotselleri, långbakad
  • 1 dl crème fraîche, utrörd med 2 msk vatten
  • 80 g fior di latte, torr mozzarella
  • 1 msk citron, zest

Efter ugnen

  • 1 msk olivolja
  • 0,75 dl gruyèreost, hyvlad
  • 1 dl rotselleri, friterad
  • 1 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Baka en liten rotselleri med en klick smör i ugnen på låg temp tills den är mjuk.
  2. Förbered ugnen, högsta värme (ej varmluft då det torkar ut degen)
  3. Baka ut degbollen till ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Bred ut såsen i ett jämnt lager.
  4. Dela fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela dem över pizzan. Bryt rotsellerin i bitar stora som enkronor och lägg ut dem jämnt över pizzan. Strö över zesten.
  5. Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.
  6. Pensla kanterna med olivoljan när pizzan är klar. Hyvla på gruyère, fördela ut friterad rotselleri och strössla med persilja.