Wokad brysselkål

Wokad brysselkål
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Wokad brysselkål

6

3 steg att laga

8 ingredienser

15 m

Khanaeng heter den här härliga rätten med wokad brysselkål. Perfekt att servera som tillbehör till middagen!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g brysselkål, halverade
  • 3 klyfta vitlök, skivade
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Koka brysselkålen lätt i saltat vatten, de ska bara blancheras ej kokas igenom. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
  2. Hetta upp en panna rejält och woka kålen och vitlök i olja. Tillsätt chili och resten av ingredienserna. Wokandet ska gå snabbt, ungefär på en minut totalt.
  3. Servera med andra små thairätter och ris.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer