Wokad brysselkål

Wokad brysselkål
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Wokad brysselkål

6

8 ingredienser

15 m

Khanaeng heter den här härliga rätten med wokad brysselkål. Perfekt att servera som tillbehör till middagen!

Ingredienser

portioner4
  • 200 g brysselkål, halverade
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Koka brysselkålen lätt i saltat vatten, de ska bara blancheras ej kokas igenom. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
  2. Hetta upp en panna rejält och woka kålen och vitlök i olja. Tillsätt chili och resten av ingredienserna. Wokandet ska gå snabbt, ungefär på en minut totalt.
  3. Servera med andra små thairätter och ris.