Palsternacka med messmör och citron

Palsternacka med messmör och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Palsternacka med messmör och citron

12

2 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Stekt palsternacka som vänds runt med messmör, citron och timjan. Extra gott som tillbehör till viltkött eller söndagssteken.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 4 palsternackor, skalade
  • 1 msk plockade timjanblad
  • 100 g messmör
  • 1 citron
  • matolja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skära palsternackan i stavar. Stek sedan i matolja. Vänd runt och stek i cirka 10 minuter tills de är mjuka.
  2. Hacka timjan fint och vänd ner i stekpannan. Blanda ner messmör och låt det smälta. Fortsätt med citron, både skal och saft. Smaka av med salt.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer