• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Palsternacka med messmör och citron

Palsternacka med messmör och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Palsternacka med messmör och citron

2 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Stekt palsternacka som vänds runt med messmör, citron och timjan. Extra gott som tillbehör till viltkött eller söndagssteken.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 4 palsternackor, skalade
  • 1 msk plockade timjanblad
  • 100 g messmör
  • 1 citron
  • matolja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skära palsternackan i stavar. Stek sedan i matolja. Vänd runt och stek i cirka 10 minuter tills de är mjuka.
  2. Hacka timjan fint och vänd ner i stekpannan. Blanda ner messmör och låt det smälta. Fortsätt med citron, både skal och saft. Smaka av med salt.