Ugnsbakad rotselleri med fetaost och pesto piccante

Ugnsbakad rotselleri med fetaost och pesto piccante
Foto: Zeta

Ugnsbakad rotselleri med fetaost och pesto piccante

7 ingredienser

2 h

Bakad rotselleri med friterad kapris, rostade hasselnötter, pesto och fetaost. Ett ljuvligt gott tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

Zeta Pesto Piccante
Zeta Pesto Piccante

Zeta Pesto Piccante

En krämig, smakrik pesto med röd paprika, chili, Grana Padano och mandel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 900 g rotselleri
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • 1 burk Zeta Pesto Piccante
  • 1 förp Zeta Feta från ön Lesvos, smulad
  • 1 burk Zeta kapris medelstora
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rotsellerin och smörj in den med olivolja och gnid in lite salt. Baka i en ugnsfast form i ca 1,5-2 timmar.
  2. Fritera kapris.
  3. Hacka hasselnötterna och rosta dem i het torr stekpanna.
  4. Känn efter med en baksticka om sellerin är mjuk rakt igenom. Ta ut ur ugnen och låt svalna något – sellerin ska vara härligt ljummen. Skär i centimetertjocka bitar.
  5. Fördela Pesto piccante över rotselleribiten, smula över fetaost och friterad kapris samt rostade hasselnötter.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Pasta med räkor, citron och tomat

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer