Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör

15 m
4
Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör
Foto: Siri Barje
15 m
4

Du behöver

  • 3 purjolökar
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 0,5 citron, skalet
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme. När den är varm, lägg in purjolökarna på en plåt högst upp och baka dem tills har fått riktigt mycket färg på alla sidor.
  2. Hacka persiljan och pressa vitlöken i smöret.
  3. Rör ihop smöret med persilja, citronskal, salt och peppar.
  4. Ta ut purjolöken och dela dem på längden.
  5. Klicka ut smöret och servera som förrätt eller tillbehör till stekt fisk!
Kommentera receptet

Fler goda recept