Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör
Ugnsbakad purjolök med vitlök och citronsmör
7 ingredienser
15 m
Ugnsbakad purjolök är en otroligt enkel och god grönsaksrätt! Servera som en förrätt eller ett lyxigt tillbehör till fisk eller kött.
Ingredienser
- 3 purjolökar
- 1 litet knippe persilja
- 1 klyfta vitlök
- 50 g smör
- 0,5 citron, skalet
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på högsta värme. När den är varm, lägg in purjolökarna på en plåt högst upp och baka dem tills har fått riktigt mycket färg på alla sidor.
- Hacka persiljan och pressa vitlöken i smöret.
- Rör ihop smöret med persilja, citronskal, salt och peppar.
- Ta ut purjolöken och dela dem på längden.
- Klicka ut smöret och servera som förrätt eller tillbehör till stekt fisk!