Brysselkål på pinne

Brysselkål på pinne
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Brysselkål på pinne

6 ingredienser

15 m

”På en julfest blev jag bjuden på en liknande rätt som den här. I originalet var kålen inlindad i bacon och bakad i ugnen, men jag tycker det kändes lite för pilligt så jag testade utan bacon och det blev superbra! Skulle man vilja kan man finhacka bacon, steka det och ha i såsen så slipper man pillet med att linda det runt.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner sats
  • 300 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl yoghurt (eller crème fraiche)
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Stek brysselkålen i smör och salt så den får fin färg.
  2. Blanda yoghurt med senap och lägg i en skål.
  3. Trä kålen på tandpetare och servera!