Rotsellerikräm med svamp och rågbröd

Rotsellerikräm med svamp och rågbröd
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Rotsellerikräm med svamp och rågbröd

11 ingredienser

40 m

Rotsellerikräm med stekt svamp och ett krispigt smul på rågbröd gör sig fint som lyxig lunch eller förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 2 dl grädde
  • 2 msk yoghurt
  • 1 lök
  • 50 g smör
  • 200 g blandad svamp (taggsvamp och kantareller)
  • 2 skivor rågbröd
  • smör, brynt
  • salt
  • peppar
  • krasse

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 185 grader.
  2. Skala rotsellerin och skiva i 2 cm skivor. Lägg i ugnsfastform och häll på grädden. Rosta av tills rotsellerin blir mjuk.
  3. Kör rotsellerin i mixer och tillsätt lite av grädden tills du får en krämig konsistens. Avsluta med yoghurten, salt och peppar.
  4. Finhacka löken, bryn tillsammans med smör i en stekpanna. Tillsätt rensad taggsvamp och kantareller.
  5. Smula rågbrödet och rosta på en plåt i ugnen på 125 grader tills all fukt är borta och brödet är krispig.
  6. Kör brödsmulorna i en mixer tillsammans med brynt smör till en smulig och krispig konsistens.
  7. Smeta ut rotsellerikrämen på en tallrik vid servering, fördela svampen på krämen, strö över rågbrödsmulet och klipp krasse över det hela.