Snabbt, lyxigt och gott! Hasselbacksrödbetor passar lika bra en fin lördagsmiddag som när du vill piffa upp vardagsmaten. Smula med fördel över fetaost - mums!
Felix Rödbetor odlas och skördas av egna, utvalda odlare runt om i södra Sverige.
Ingredienser
1 förp Felix hela rödbetor
50 g smör
1 tsk salt
0,5 dl ströbröd
0,5 dl valnötter, finhackade
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll av rödbetorna ordentligt och skär i ca 3 mm tunna skivor, men så de fortfarande håller ihop i botten. Du kan lägga betorna i en sked medan du skivar för att inte råka skära igenom helt.
Lägg betorna i en ugnssäker form.
Smält smöret och pensla betorna rikligt med smör. Strö över salt, ströbröd och finhackade valnötter och baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.