I samarbete med FELIX

Felix hasselbacksrödbetor

20 m
4
Felix hasselbacksrödbetor
Foto: Angelica Söderberg

Snabbt, lyxigt och gott! Hasselbacksrödbetor passar lika bra en fin lördagsmiddag som när du vill piffa upp vardagsmaten. Smula med fördel över fetaost - mums!


22 juni 2016
20 m
4

Du behöver

  • 1 burk Felix hela aptitrödbetor
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl valnötter, finhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av rödbetorna ordentligt och skär i ca 3 mm tunna skivor, men så de fortfarande håller ihop i botten. Du kan lägga betorna i en sked medan du skivar för att inte råka skära igenom helt.
  3. Lägg betorna i en ugnssäker form.
  4. Smält smöret och pensla betorna rikligt med smör. Strö över salt, ströbröd och finhackade valnötter och baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix rotfruktschips
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX